FAQ

Frequently Asked Questions

Wat is henna/mehndi?

Henna/ mehndi is afkomstig van een struik genaamd Lawsonia Inermis. De struik wordt sinds circa 3500 voor Christus gekweekt. De struik groeit op warme en droge gebieden, net als Africa, India, Pakistan en het Midden-Oosten. De bladeren worden opgedroogd en gemalen totdat het een groene poeder wordt. De poeder wordt dan gemixt met water of citroen totdat het een pasta wordt. Vervolgens wordt de pasta op de huid aangebracht of in het haar om het te voeden en een mooie kleur te geven.

Welke henna gebruik je?

Er bestaat maar één henna en die zijn natuurlijk. Mijn hennapoeder komt uit Pakistan en India. De hennapoeder die ik gebruik mix ik met natuurlijk ingrediënten, net als citroen en essentiële olieën.

Bestaat zwarte henna?

Nee zwarte henna bestaat niet. Henna dat zwart op de huid wordt, zit vol met chemische stoffen net als haarverf of para-phenyendiamine (PPD). Vraag altijd aan uw henna artist wat voor producten zij gebruiken om de henna pasta te maken. In Nederland worden henna cones verkocht waarin haarverf in verwerkt zit. Mocht uw henna artist deze cones gebruiken en u merkt dat uw handen een branderig gevoel geven of de kleur direct na het eraf halen donker wordt, weet dan dat de henna cone vol met chemische stoffen zit.  Kijk uit voor dit soort producten!

Wat voor kleur wordt de henna/mehndi?

Dit hangt af van uw huid. De binnenkant van uw hand wordt rood tot bordeaux rood. De buitenkant van uw hand wordt donker rood tot rood bruin. Natuurlijk hangt het er vanaf hoelang u het op uw handen heeft gehouden. Hoe korter u het erop laat hoe minder kleur u krijgt.

Hoe bereid je de henna voor?

Voordat ik mijn henna pasta mix, zeef ik de hennapoeder. Vervolgens voeg ik citroensap en essentiële olieën toe. Dit mix ik totdat het zich een pasta vormt. Daarna laat ik de henna voor 2 dagen rusten, totdat het zijn kleur loslaat (dye release). De henna pasta heeft een consistentie als tandpasta. De henna is nu klaar voor gebruik.

Hoelang moet de henna op de handen en/ of voeten blijven?

De henna moet ongeveer 5 á 6 uren op uw handen en voeten blijven. Hoe langer de henna erop gelaten wordt hoe donkerder de kleur wordt. Ik adviseer mijn bruidjes altijd om ermee te slapen, willen ze dat niet dan minimaal 6 uren en maximal 8 uren de henna erop laten en weg krabben. Nooit de henna eraf wassen, want dan kan het zijn kleur verliezen.

Hoelang blijft de henna op de huid?

De henna blijft minimaal 1 week op de huid. Als u de henna langer dan 1 week wilt behouden, dan kunt u Vaseline of mijn zelf gemaakte henna balsam gebruiken. Vaseline beschermd de henna van water en stoffen van buiten af. Dit geldt ook bij het gebruik maken van mijn henna balsam.

Mocht u andere vragen hebben, neem gerust contact met mij op!

Frequently Asked Questions

 

Volg ons op Social Media