Bruidshenna

Bruidshenna

Gaat u binnenkort trouwen? Wij wensen u alvast een gezegend huwelijk toe!

In veel culturen is de henna feest onmisbaar voordat de bruiloft plaats vind. De henna feest wordt meestal twee dagen voor de bruiloft gehouden, waarbij de bruid in het middelpunt staat. Gedurende de henna feest worden de handen- en voeten van de bruid versierd met henna. Dit is het moment dat veel bruiden beseffen dat zij gaan trouwen. Meestal worden ook de handen van de moeder van de bruid versiert, maar ook van familieleden en vriendinnen.

Mocht u interesse hebben om ons als henna artiest te boeken voor uw bruidshenna, neem dan gerust contact met ons op via e-mailadres info.mehndiinspiration@gmail.com. Wij nemen dan contact met u op en bespreken wat uw wensen zijn. U ontvangt dan van ons een e-mail met een contract waarin onze afspraken staan beschreven. In het contract wordt ook een aanbetaling vermeld. Mocht u akkoord gaan met onze afspraken en de aanbetaling is gedaan, dan staat uw boeking definitief vast.

Voorbereiding hennapasta

Voordat wij de henna op uw handen zetten, bereiden wij de henna thuis voor. De henna die wij gebruiken zijn 100% natuurlijk verse hennapoeder en zonder chemicaliën toegevoegd. De hennapoeder mixen wij met warm water en 2 soorten essentiële olieën (eucalyptus en tea tree).

Voorzorg, hoeveel uren zijn wij bezig

Voordat wij de henna op u zetten, adviseren wij u altijd om uw handen- en voeten goed te scrubben met een olie vrij scrub of met suiker. Door dit te doen gaan de dode huidscellen weg en kan de hennakleur goed pakken.  

Nazorg

Het aanbrengen van de henna is zorgvuldig werk en vergt veel geduld. Voor  het zetten van bruidshenna zijn wij ongeveer 3 á 4.5 uren bezig. Dit hangt natuurlijk af van de versiering die door de bruid gekozen wordt. Nadat henna gezet is, is het belangrijk dat u het laat  drogen. Als de henna gedroogd is, sprayen wij rozenwater- of bloesemwater met suiker op uw handen. Door dit te doen blijft uw henna op zijn plaats en brokkelt het niet af.

Om een mooie donker bordeaux rode henna kleur te krijgen adviseren wij altijd om de henna zo lang mogelijk (min. 4  max. 8 uren) op uw handen te houden.  Je kunt er ook mee slapen, maar dat hoeft niet. Hoe haal je de henna eraf? De henna kan je eraf schrapen met een boter mes of lepel. 

Let op! wij adviseren om de henna niet met water er af te wassen, omdat de kleur van de henna dan niet donker gaat worden. 

Nadat de henna eraf is gehaald smeer je je handen- en voeten met olijfolie of met kokosolie. Wij raden alle bruidjes aan om de henna 2 dagen voor de bruiloft te zetten. De henna kleur neemt tijd om zich te ontwikkelen. Probeer water, zeep of schoonmaak producten te vermijden.

Bij goede nazorg kan de henna 1 week mooi blijven, daarna begint het te vervagen. 

Volg ons op Social Media