TIPS

Tips: Hoe krijgt u een goede henna stain?

Heel veel mensen vragen aan ons hoe de kleur van de henna mooi donker wordt. Het is heel simpel en niet moeilijk! U hebt verse ingredienten nodig en goede nazorg is belangrijk. Als u dat heeft dan bent u gegarandeerd verzekerd dat de henna kleur heel mooi donker wordt en lang blijft zitten. Hierbij de tips voor een mooi donkere kleur!

Gouden regel om henna pasta te mixen en nazorg: houd het simpel!

Basis regel om een mooie donkere henna kleur te krijgen. Dit zijn de enige 3 dingen wat u altijd moet onthouden:

  • Goede pasta: Gebruik altijd verse en natuurlijke ingredienten om uw hennapasta te maken. Leer om goede henna pasta te maken. Het is ons ook niet 1 2 3 gelukt om een goede pasta te maken, oefenen baart kunst! En het is niet moeilijk om te leren. Mocht u het te veel vinden of te lastig om uw eigen henna pasta te maken en wilt u niet door het hele proces heen, dan kunt u hennapasta of cones bij ons bestellen. Wij maak het helemaal zelf.
  • Waar op de huid wordt het donker? Uw huid is dikker aan de binnenkant van uw handen- en voeten. Op deze gebieden van de huid wordt de henna altijd donkerder dan op de armen.
  • Goede nazorg: Hoe u uw henna nazorg verleend is van cruciaal belang. Goede nazorg maakt dat uw henna mooi donker wordt. Doet u dat niet dan is de kans groot dat de hennakleur niet mooi donker wordt zoals u dat wilt. Houdt de henna pasta zo lang mogelijk op de huid en vermijd ook zo lang mogelijk water!
Henna nazorg tips
  • Houd het schoon:  Voordat de henna gezet wordt is het belangrijk om uw handen- en voeten te scrubben. Hierdoor zijn er geen dode huidcellen meer. Smeer geen olie of crème op uw handen. Mocht u dit toch doen dan is het mogelijk dat de hennakleur niet mooi donker wordt.
  • Houd uzelf warm: Tijdens- en na het zetten van de henna is het belangrijk dat u uzelf warm houdt. Henna houdt van warmte. Door uzelf warm te houden wordt de kleur mooi donker.
  • Hoe langer, des te beter: Om een intense kleur te krijgen moet de henna minimaal 4 en maximaal 12 uren op de huid zitten. Wij adviseren altijd aan iedereen om de henna zo lang mogelijk op de huid te houden.
  • Houdt het droog: Verwijder de henna met een lepel GEBRUIK ABSOLUUT GEEN WATER! Waarom niet met water? Door de henna met water te verwijderen is de kans groot dat u geen donkere kleur krijgt. Om overgebleven henna te verwijderen kunt u het beste een balsem of olie gebruiken. U kunt ( cocos, olijf- of amandel olie gebruiken).
  • Houdt uw handen ingevet: Door uw handen continue in te vetten met een balsem of olie, zorgt u ervoor dat uw henna langer en mooier donker blijft. Als hennaya adviseren wij om een balsem of olie zonder chemicaliën te gebruiken (u kunt cocosolie/vet of vaseline) gebruiken.

Wanneer de henna eraf gehaald wordt, ziet u dat het een oranje kleur heeft. Met de uren wordt de henna donkerder. De kleur verschilt per huidtype en de omgeving.

Wij hopen dat u wat aan onze tips hebt gehad. 

Volg ons op Social Media