Henna recept

Henna recept. Henna pasta mixen hoe doe je dat?

Ingrediënten om een henna pasta te maken dat nooit faalt

Geheimen tot een egale donkere henna kleur met altijd een goede henna consistentie.

Wat hebt u nodig:

  • Verse hennapoeder (100 gram): Kies de beste hennapoeder uit. Goedkope hennapoeders zijn meestal van slechte kwaliteit of oud. Koop altijd hennapoeder dat 3x of meer gezeefd is en geschikt is voor de huid BAQ (Body Art Quality). U kunt goede kwaliteit henna poeder bij ons bestellen klik op producten.
  • Suiker (2,5 eetlepel): fijne kristal suiker of poeder suiker is goed om te gebruiken.
  • Pure essentiële oliën (15 ml Tea Tree en 15 ml Eucalyptus of 10 ml Tea Tree en 15 ml Lavendel (voor zwangere vrouwen of kinderen)).
 • Citroensap of  warm water (260 ml): Gewone citroensap van de Lidl is goed te gebruiken en goedkoop. Kraanwater is nog goedkoper.

Ga stapsgewijs te werk:

  1. Zet de hennapoeder in een kom, voeg daarbij de suiker en essentiële oliën toe en meng alles goed door elkaar;
  1. Voeg 5 eetlepels citroensap of water toe bij de mix, goed door elkaar mengen. Voeg altijd een klein beetje sap of water toe totdat u de juiste consistentie hebt. Zorg ervoor dat de pasta een consistentie heeft als aardappelpuree;
  1. Laat de hennapasta rusten op een warme plek, net als in de keuken of in de oven. Let op dat de oven natuurlijk wel uit staat; LET OP: Mocht u citroensap gebruiken, de dye release duurt  dan 24 uur. Gebruikt u water dan duurt dye release 8 uur;
  1. Als de hennapasta zijn dye release heeft bereikt dan kunt u kijken of u de pasta dunner wilt hebben. U kunt dan altijd extra citroensap of water toevoegen. Wees wel voorzichtig, want u wilt niet dat uw hennapasta te waterig wordt. De beste manier om te weten of uw henna de juiste consistentie heeft bereikt is door een cone te rollen en de hennapasta erin te testen.
 1. Als het zijn juiste consistentie heeft, dan kunt u de pasta bij direct gebruik conen of in een carrotbag stoppen en invriezen.

Om te controleren of de kleur wel goed is, doe ik altijd een 5 minuten stip test. Het beste om de stip test te doen is op de pols. Na 5 minuten kunt u de henna eraf halen. Als de kleur fel oranje wordt dan is uw henna klaar om te gebruiken.

Heel veel succes met het mixen van uw henna pasta.

Henna pasta mixen

Volg ons op Social Media