Bruidshenna

Bruidshenna

Bruidshenna

Gaat u binnenkort trouwen? Wij wensen u alvast een gezegend huwelijk toe!

In veel culturen is de henna feest onmisbaar voordat de bruiloft plaats vind. De henna feest wordt meestal twee dagen voor de bruiloft gehouden, waarbij de bruid in het middelpunt staat. Gedurende de henna feest worden de handen- en voeten van de bruid versierd met henna. Dit is het moment dat veel bruiden beseffen dat zij gaan trouwen. Meestal worden ook de handen van de moeder van de bruid versiert, maar ook van familieleden en vriendinnen.

Mocht u interesse hebben om ons als henna artiest te boeken voor uw bruidshenna, neem dan gerust contact met ons op via e-mailadres info.mehndiinspiration@gmail.com. Wij nemen dan contact met u op en bespreken wat uw wensen zijn. U ontvangt dan van ons een e-mail met een contract waarin onze afspraken staan beschreven. In het contract wordt ook een aanbetaling vermeld. Mocht u akkoord gaan met onze afspraken en de aanbetaling is gedaan, dan staat uw boeking definitief vast.

Voorbereiding hennapasta

Voordat wij de henna op uw handen zetten, bereiden wij de henna thuis voor. De henna die wij gebruiken zijn 100% natuurlijk verse hennapoeder en zonder chemicaliën toegevoegd. De hennapoeder mixen wij met warm water en 2 soorten essentiële olieën (kajapoet en tea tree).

Voorzorg, hoeveel uren ben ik bezig

Voordat wij de henna op u zetten, adviseren wij u altijd om uw handen- en voeten goed te scrubben. Door dit te doen gaan de dode huidscellen weg en kan de hennakleur goed pakken.  Het aanbrengen van de henna is zorgvuldig werk en vergt veel geduld. Voor  het zetten van bruidshenna zijn wij ongeveer 3 á 4.5 uren bezig. Dit hangt natuurlijk af van de versiering die door de bruid gekozen wordt. Nadat henna gezet is, is het belangrijk dat u het laat  drogen. Als de henna gedroogd is, sprayen wij rozenwater of bloesemwater met suiker op uw handen. Door dit te doen blijft uw henna op zijn plaats en brokkelt het niet af.

Om een mooie donker bordeaux rode henna kleur te krijgen adviseren wij altijd om de henna zo lang mogelijk (min. 4  max. 8 uren) op uw handen te houden. De mooiste kleurresultaat krijgt u door de henna 2 dagen voor uw bruiloft te zetten. De henna kleur neemt tijd om zich te ontwikkelen, als u het 1 dag voor de bruiloft zet dan is de kans groot dat de kleur zich niet heeft ontwikkeld en de kleur oranje wordt.

Nazorg

Om de henna goede nazorg te geven, krijgt u van ons een zelf ontwikkeld henna olie en nazorg kaart. De henna olie is gemaakt van twee soorten oliën, cocosolie en amandelolie.  De olie is zorgt ervoor dat de henna mooi en voor een lange periode donker blijft.

Volg ons op Social Media